Lohilautanen
Nopea lohilautanen vaikka mökille. Kokoa muutamasta tuoreesta aineksesta ja saat täyttävän aterian neljälle. Lisukkeeksi voit tietysti tehdä vaikka raikkaan salaatin.
Ainekset (neljälle):
n. 300g lohta suikaloituna
1 juustoportin Hallajuusto
1 rasiallinen kirsikkatomaatteja
n 12 uutta perunaa
nippu yrttejä kuten oregano,basilika tai persilja
1 Luomu kermaviili a 200g
purkki Heikkilän yrttidippiä, täss äkäytetty Siljan Sipakka
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
Valmistus
Pese perunat ja laita ne kiehumaan kattilaan.
Suikaloi lohi, kaada paistinpannulle tilkka öljyä ja paista, kunnes kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastike, laita n 2tl yrttidippiä kermaviiliin ja sekoita. Anna odottaa jääkaapissa.
Pese ja pilko kirsikkatomaatit. Viipaloi Hallajuusto.
Kun lohisuikaleet ovat kypsiä nosta ne pois pannulta. Paista Hallajuusto.
Kokoa lautaselle kypsiä ja kuutioituja perunoita, lohisuikaleet, tomaatit ja hallajuustosuikaleet. Sekoita. Heitä mukaan mieleisesi yrtit ja viimeistele kermaviilikastikkeella.
Nauti!