Heinolan Heilan tarina versoo rakkaudesta lähiruokaan

Vuonna 2008 perustettu Heila syntyi syvästä rakkaudesta lähiruokaan. Heilan yrittäjät Titta ja Janne Pihamaa halusivat luoda paikan, josta asiakas löytää kaikki maaseudun herkut ja kädentaitajien luomukset helposti ja saman katon alta. Heila lähiruokatori avasi ovensa Heinolan Vuohkalliossa toukokuussa 2008 ja tänä päivänä sen helmoissa asioi vuosittain jopa 200 000 asiakasta.

Heilan yrittäjät ovat itsekin vahvasti sormet mullassa. Janne isännöi jo toisessa polvessa Pihamaan marja- ja vihannestilaa Kalkkisissa, ja Titta luotsaa Pihamaan Panimoa ja Viiniheilaksi nimettyä viinitilaa Heinolan Heilassa. Mukaan yrittäjäkaartiin on hiljattain saatu pitkäaikainen hallituksen jäsen ja talousasiantuntija Minna Stenman sekä seuraavan polven perheyrittäjät Janika ja Juho Pihamaa.

Yrittäjien ohella koko Heilan asialleen omistautunut henkilökunta haluaa tuoda esiin pientuottajien ja lähiruuan ilosanomaa. Kotimainen ja vastuullinen ruoka meidän kaikkien pöytään tuotetaan maalla ja siksi maaseudun elinvoimaisuus on erityisen tärkeää. Heilassa tehdään reilua kauppaa sanan varsinaisessa merkityksessä: Tuottajat päättävät itse hinnat ja Heila myy ne suoraan asiakkaille. Samoja laadukkaita aineksia käytetään Heilan kahvilan ja ravintolan herkuissa. Täällä kohtaavat tuottajien tarinat, aito halu palvella asiakasta ja verrattoman hyvä maku.

Nähdään Heilassa!