Mikon Samettinen maa-artisokkakeitto

Tämä Mikko Kutinlahden samettisen maa-artisokkakeiton resepti vie kielen mennessään. Samettinen lämmin keitto sopii erityisesti viileisiin syysiltoihin. Kuivatun maa-artisokan ansioista sesonki on kuitenkin aina, kun sinun tekee mieli samettisen pähkinäistä keittoa.

Ainekset (neljälle):
50g kuivattua maa-artisokkaa

2,5dl vettä

2,5dl täysmaitoa ( voit käyttää myös kauramaitoa)

timjamia

1dl kermaa

1rkl ranskankermaa

1tl valkoviinietikkaa

2tl suolaa

Valmistus
n 15 minuuttia

Laita 50g kuivattua maa-artisokkaa kattilaan. Lisää 2,5dl vetää ja 2,5dl täysmaitoa. Lisää tuore timjamin oksa. Keitä matalalla lämmöllä 4-5 minuuttia. Poista timjamin oksa. Lisää kattilaan 1dl kermaa, 1rkl ranskankermaa, 1tl valkoviinietikkaa ja 2tl suolaa. Soseuta sauvasekoittimella samettiseksi. Lämmitä.

Koristele timjamilla ja tarjoile!

    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjä
      Laske toimituskulut