Umaminen Bulled Hirvi
Bulled Hirvi on helppo valmistaa. Sen valmistukseen menee aikaa, mutta odotus palkitsee. Reseptissä on käytetty umamimaista, suomalaista Black Garlic- valkosipulimaustekastiketta.
Ainekset :
hirven paistipala
3-4 valkosippulin kynttä
Black garlic maustekastiketta
Lihalientä
Valmistus
Kuori ja pilko valkosipulit.
Jaa hirven paistipala n. kolmeen osaan kannelliseen uunivuokaan ja lisää valkosipulit.
Lisää Black garlic maustekastiketta melko reilusti (0,5 – 1 dl).
Tee lihaliemi ja kaada sitä niin, että paistipalat peittyvät.
Paista uunissa ensin 150 asteessa pari tuntia. Pienennä sitten asteita (n130) ja paista kaiken kaikkiaan n5 tuntia.
Ota uunista ja revi lihat seoksen sekaan.
Black garlic antaa paistokseen todellisen umamin!
Nauti!