Eevan Gluteeniton raparperipiirakka
Tämä luottoresepti on varma valinta kahvipöytään ja hurmaa takuulla jokaisen syöjän! Syö nopeasti, sillä piirakka katoaa hetkessä!
Ainekset :
150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
1tl kardemummaa
2,5dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
N. 4dl raparperia paloina
Valmistus
Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää kanamunat yksitellen hyvin sekoittaen. Mittaa erilliseen kulhoon jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos muutamassa osassa vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (n24cm). Lisää raparperit taikinan pinnalle, halutessasi voit ripotella raparperien päälle hieman sokeria ja kanelia.
Kypsennä uunin alaosassa 175asteessa noin 40min, kunnes pinta on saanut väriä ja kakku irtoaa vuoan reunasta.
Tarjoile kakku lämpimänä vaniljajäätelön kera tai jäähtyneenä esimerkiksi kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kanssa