Hannan kasvispannari
Lapsillekkin maistuva luottoresepti, johon voit käyttää nii kesän tuoreita vihanneksia, kuin jääkaapin pohjalta löytyviä yksittäiskappaleita. Ihanan kesäinen, mutta sopii myös muihin vuoden aikoihin.
Ainekset :
1 rl öljyä
8dl täysmaitoa
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
n 1tl suolaa
n 1tl timjamia
n 1tl oreganoa
1-2dl juustoraastetta
nippu basilikaa
Täytteeksi vihanneksia jääkaapin pohjalta
Esim. kukkakaali, kesäkurpitsa,2 tomaattia,2 kevätsipulia
Voit käyttää myös esim. parsakaalia,retiisiä, perunaa yms. Mitä ikinä keksit!
Valmistus
Vuoraa pelti leivinpaperilla. Riko munat ja mittaa puolet maidosta kullhoon. Sekoita munien rakenne rikki. Lisää jauhot ja mausteet ja sekoita.
Lisää loput maidosta sekä öljy. Annan turvota n. puoli tuntia huoneenlämmössä.
Suikaloi tai raasta kesäkurpista. Pilko sipulit ja viipaloi tomaatit. Irrota kukkakaalin lehdet ja pilko se sopiviksi pieniksi paloiksi.
Kaada taikina pellille ja lado vihannekset sen päälle. Ripottele juusto pinnalle.
Paista pannaria 200 asteessa keskitasolla n. puo tuntia. Jos pinta ruskituu liikaa, suojaa se esimerkiksi toisella leivinpaperilla.
Viimeistele basilikalla tai vaikka punajuuripestolla!