Häränhäntäragu

Ilmojen viiletessä lämmitellään uuniruokien ja niistä nousevien kotoisten tuoksujen parissa. Ragu on italialainen hyvin hitaasti kypsennettävä lihakastike, joka tarjoillaan perinteisesti pastan kanssa. Suomalaisittain ragu sopii ihanasti myös vaikkapa syksyisen juuresmuusin tai aina maistuvien keitettyjen perunoiden kanssa. Italiassa jokaisella alueella ja lähes joka ravintolalla ja suvulla on oma perinteinen reseptinsä, joka tietenkin on se ainoa oikea. Tätä reseptiä voitkin huolettomasti muokata ja tehdä siitä oman sukusalaisuutesi. Me paljastamme nyt omamme ja se on tällainen. 

Ainekset (neljälle):
n. 1 kg häränhäntiä
(tai muuta hitaasti kypsytettävää
nautaa, kuten paistia, lapaa, rintaa)
1 rkl öljyä
1 rkl voita
2 porkkanaa
1 iso keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas purjo
timjaminippu
rosmariininippu
1 rkl hunajaa
suolaa
pippuria
n. 5 dl punaviiniä
vettä

Valmistus
Kuumenna uuninkestävä korkealaitainen pannu ja ruskista lihojen pinnat nokareessa voita. Pilko kasvikset sekaan, lisää mausteet sekä yrtit. Kaada lasillinen viiniä kokille, noin 5 desilitraa pannulle ja kiehauta. Lisää päälle valmiiksi kuumennettua vettä
riittävästi niin että lihat peittyvät. Peitä kannella ja nosta astia uuniin 150 °C
vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli 100°C. Mitä pidempään ja miedommalla maltat ragua hauduttaa, sen maukkaampi on lopputulos. Nosta häntäpalat laudalle ja irrota liha luista. Kypsä liha irtoaa kuin itsestään. Siivilöimällä liemen saat ruoasta hienostuneempaa, mutta se on puhdas makuasia. Lisää liha kastikkeeseen ja nauti
pappardellen tai juuresmuusin kanssa.

    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjä
      Laske toimituskulut