Helppo Runebergin kakku

200 g voita
1,5 dl dl sokeria
2 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kuorittuja hampun siemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1,5 dl  omenamehua

Kostutus:

0,5 dl Jalomansikka jälkiruokaviiniä
0,5 dl vettä

Koristelu:

1 dl tomusokeria
3 tl vettä
1 dl vadelmahilloa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi omenamehu.

Voitele tai suojaa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen tai pyöreä (halkaisija 20–22 cm) vuoka (rypistetyn paperin saa asettumaan vuokan malliseksi). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

Kostuta jäähtynyt kakku Jalomansikan ja veden seoksella. Anna vetäytyä ja maustua pari tuntia.

Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri kulhoon. Sekoita joukkoon vettä teelusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivaa. Koristele kakun pinta sokerivesikuorrutteella ja vadelmahillolla.

Tarjoile hyvin jäähdytetyn Jalomansikka-viinin kanssa.

    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjä
      Laske toimituskulut