Helppo Runebergin kakku
200 g voita
1,5 dl dl sokeria
2 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kuorittuja hampun siemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1,5 dl omenamehua
Kostutus:
0,5 dl Jalomansikka jälkiruokaviiniä
0,5 dl vettä
Koristelu:
1 dl tomusokeria
3 tl vettä
1 dl vadelmahilloa
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi omenamehu.
Voitele tai suojaa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen tai pyöreä (halkaisija 20–22 cm) vuoka (rypistetyn paperin saa asettumaan vuokan malliseksi). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.
Kostuta jäähtynyt kakku Jalomansikan ja veden seoksella. Anna vetäytyä ja maustua pari tuntia.
Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri kulhoon. Sekoita joukkoon vettä teelusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivaa. Koristele kakun pinta sokerivesikuorrutteella ja vadelmahillolla.
Tarjoile hyvin jäähdytetyn Jalomansikka-viinin kanssa.