Karhunvadelma-omenapiirakka

Syksyltä maistuva piirakka jossa yhdistyvät rapsakka omena sekä kirpeä karhunvadelma.

Ainekset :
Pohja

100g voita

1dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1rkl kylmää vettä

Täyte

karhunvadelmia n 200g

omenia ( 2 isoa tai n 4 pientä)

2 prk maitorahkaa

2 kananmunaa

1dl sokeria

2tl vaniliinisokeria tai mesiangervo makusokeria

Valmistus
Nypi jääkaappikylmä voi, lisää sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Tee taikinasta murumainen seos. Lisää vesi kulhoon ja muotoile taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa 30 min ennen leipomista. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Yhdistä kulhossa maitorahka,kananmunat, sokeri ja vaniliinisokeri. Sekoita. Kaada seos pohjan päälle.

Leikkaa omenista kodat pois ja viipaloi. Tarvittaessa kuori omenat. Asettele karhunvadelmat ja omenat piirakan päälle. Voit ripotella päälle sokeri ja halutessasi myös kanelia.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.