Kesäkurpitsapihvit

Ainekset (neljälle):
Pihvit:
2 pyöreää kesäkurpitsaa
4 kananmunaa
1 dl ruokaöljyä
1-2 kuivattua chiliä
chilijauhetta
suolaa
mustapippuria

Paahdetut perunat:
(varhais)perunoita
1 rkl öjyä
1 rkl voita
nippu tuoretta persiljaa
suolaa

Jogurttikastike:
200g turkkilaista jogurttia
1 tl yrttidippijauhetta
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi:
kyssäkaali raastettuna
hienonnettua tuoretta basilikaa

Valmistus
Leikkaa kesäkurpitsojen leveimmästä keskikohdasta n. 2 cm paksut ”pihvit”. Poista höttöinen keskusta. Hiero pintaan öljy ja mausteet ja anna maustua vähintään sen aikaa kun valmistelet lisäkkeet. (Säästä pihveistä ylimääräiseksi jäänyt kesäkurpitsa myöhempää käyttöä varten, raasta se vaikka salaatin sekaan tai lihapullataikinaan.)

Hienonna valkosipuli ja sekoita jogurttikastikkeen ainekset valmiiksi maustumaan. Raasta tai suikaloi rouskuva kyssäkaali ja hienonna sekaan aromaattinen basilika.

Halkaise perunat ja pyöräytä öljyssä. Paahda 225 asteisessa uunissa kypsäksi ja kullanruskeaksi. Perunan koosta riippuen tähän menee 30-40 minuuttia.

Perunoiden kypsyessä paista kesäkurpitsapihvejä pari minuuttia ensimmäiseltä puolelta. Käännä pihvit ja riko muna keskellä olevaan reikään. Paista niin pitkään että muna kypsyy, mutta keltuainen saa jäädä valuvaksi. Rouhaise vielä pinnalle suolaa ja mustapippuria myllystä.

Kippaa kypsyneet perunat kulhoon, sulata kuumien perunoiden joukkoon noin ruokalusikallinen voita, lisää silputtu persilja ja sekoita. Mausta suolalla.

Kasaa annokset rennosti ja herkuttele hyvässä seurassa.

    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjä
      Laske toimituskulut