Klassinen sipulikeitto

Sipulikeitto on parhaimmillaan kun sipulit ovat saaneet rauhassa karamellisoitua. Maltti on valttia.

Ainekset (neljälle):
n. 800 g keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 tl juoksevaa hunajaa
1 l vettä
7,5 dl liha- tai kasvislientä
2,5 dl valkoviiniä
nippu tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
4 vehnäleipäviipaletta
n. 2 dl juustoa kuorrutukseen

Valmistus
Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota pehmeiksi voissa. Mausta hunajalla ja jatka kuullottamista vähintään puolen tunnin ajan, että sipuli saa pehmeän ruskean
karamellisoituneen pinnan. Lisää valkoviini sekä liha- tai kasvisliemi. Mausta pippurilla ja sidotulla timjaminipulla, hauduta hiljalleen kannen alla vähintään puoli tuntia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Jaa keitto uuninkestäviin annoskulhoihin, poimi timjaminvarret pois. Voit paahtaa leipiä hetken ennen kuin asetat ne keittoannosten pinnalle. Lisää juustoraaste leipien päälle ja kuorruta uunissa 225°C noin 5-10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Koristele timjamilla ja nauti.

    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjä
      Laske toimituskulut