Lampaankyljykset marjaviinimarinadissa
4 kpl lampaankyljyksiä
Mustapippuria, valkosipulia, suolaa, kuivattua minttua, oreganoa, timjamia TAI valmista lammas mausteseosta (Virpin keittiö)
2 tl hunajaa
n.1,5 dl puolimakeaa mustaherukkaviiniä (Pihamaan punainen)
Sekoita marinadi yrteistä, suolasta, viinistä ja hunajasta. Jos käytät Virpin mausteseosta, suolaa ei tarvitse lisätä. Laita kyljykset marinoitimaan vähintäön neljäksi tunniksi, mieluoten yön yli.
Ota lampaan kyljykset huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Pyyhi enin marinadi pois ennen paistamista. Paista kyljyksiä öljyssä pari minuuttia molemmilta puolilta.
Tarjoile minttuhyytelön kanssa.
Juomasuositus: Pihamaan Punainen mustaherukkaviini (puolimakea)