Liisa Lindholmin Kainuun leipäjuusto intialaisittain

Kainuun leipäjuusto intialaisittain on Luomutilan emännän ja Heilan tuottajan Liisa Lindholmin lempiresepti. Resepti sopii niin kesään, kuin talveenkin ja hyväilee makunystyröitä.
Kiitos kun jaoit sen meidän kaikkien kanssa Liisa!
Ainekset :
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
10g inkivääriä / tai n.1tl jauhettua inkivääriä
1/2tl kurkumaa
1tl curryjauhetta (garam masala tai vastaava)
ripaus chiliä jauheena
2 laakerinlehteä
50g voita
250g tomaattia
n 200g herneitä
1dl kreikkalaista tai bulgarian jogurttia
ripaus suolaa
225g Kainuun juustoleipää pilkottuna
pieni nippu persiljaa
Valmistus
Pilko sipulit ja tomaatit sekä hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri (sekä chili mikäli tuore). Lisää voi pannulle. Kuullota pilkottua sipulia pannulla voissa hetki. Lisää valkosipuli sekä kaikki muut mausteet. Kuullota hetki.
Lisää herneet, tomaattikuutiot ja ripaus suolaa. Kun herneet ja tomaatit ovat pehmenneet lisää kuutioitu juustoleipä. Sekoita hetki ja nosta pannu liedeltä.
Koristele tuoreella persiljalla ja nauti jogurtin kanssa.
Vinkki! Voi käyttää myös pakasteherneitä. Kuullota niitä kunnes kypsiä ja pehmeitä.
