Mamman marjapiiras
Muropohja:
· 2,5 dl Vääksyn Myllyn vehnäjauhoja
· 1 tl leivinjauhetta
· ripaus vaniljasokeria
· 100 g voita
· 1 dl sokeria
· 1 kananmuna
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen kanssa isossa kulhossa. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista vielä hetki. Kääntele jauhoseos munasokerivoi-vaahtoon.
Painele taikina vuokaan (saat leivinpaperin asettumaan vuokan pohjalle kun rytistät sen ensin palloksi).
Esipaista pohjaa 10 min 200 asteisessa uunissa, näin pohjasta tulee rapeampi eikä pohja vety kosteista marjoista.
Täyte:
· 300 g Rutin marjatilan pakastevadelmia
· 1 prk (250g) Juustoportin turkkilaista jugurttia
· 0,5 dl sokeria
· 1 tl vaniljasokeria
· 1 kananmuna
Ripottele vadelmat esipaistetun piirakkapohjan päälle. Sekoita sokerit, kermaviili ja muna kulhossa. Kaada kermaviiliseos vadelmien päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.