Raikas ja kevyt Mansikkapasta
Kevyt ja raikas pastavaihtoehto kuumiin päiviin, kun haluat viettää kuuman hellan ääressä mahdollisimman vähän aikaa.
Ainekset (neljälle):
n. 300g nauhapastaa
250g mansikoita
ruukku basilikaa
100g marinoitua punasipulia
1/2 Mö kreikkalainen fetavuusto
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
loraus oliiviöljyä
Voit myös valmistaa marinoidun punasipulin itse punasipulista, balsamietikasta, oliiviöljystä, suolasta ja sokerista.
Valmistus
Keitä pasta kypsäksi kattilassa, johon olet lisännyt veteen ripauksen suolaa. Valuta pasta ja jäähdytä. Voit esimerkiksi pyöritellä pastaa lävikössä juoksevan kylmän veden alla. Sekoita joukkoon marinoitu punasipuli. Perkaa ja viipaloi mansikat ja sekoita ne pastan joukkoon. Revi vuustoa pastan päälle, mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja laita päälle runsaasti basilikan lehtiä. Tarjoile ja nauti heti!