Mikon Samettinen maa-artisokkakeitto
Tämä Mikko Kutinlahden samettisen maa-artisokkakeiton resepti vie kielen mennessään. Samettinen lämmin keitto sopii erityisesti viileisiin syysiltoihin. Kuivatun maa-artisokan ansioista sesonki on kuitenkin aina, kun sinun tekee mieli samettisen pähkinäistä keittoa.
Ainekset (neljälle):
50g kuivattua maa-artisokkaa
2,5dl vettä
2,5dl täysmaitoa ( voit käyttää myös kauramaitoa)
timjamia
1dl kermaa
1rkl ranskankermaa
1tl valkoviinietikkaa
2tl suolaa
Valmistus
n 15 minuuttia
Laita 50g kuivattua maa-artisokkaa kattilaan. Lisää 2,5dl vetää ja 2,5dl täysmaitoa. Lisää tuore timjamin oksa. Keitä matalalla lämmöllä 4-5 minuuttia. Poista timjamin oksa. Lisää kattilaan 1dl kermaa, 1rkl ranskankermaa, 1tl valkoviinietikkaa ja 2tl suolaa. Soseuta sauvasekoittimella samettiseksi. Lämmitä.
Koristele timjamilla ja tarjoile!