Mummon omenavuoka
Mummon mehevä omenavuoka maistuu joko sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa! Voit käyttää myös irtovuokaa, mikäli haluat piirakan ulos vuoasta.
Ainekset :
4-6 kotimaista omenaa
100g voita
2dl sokeria
4 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
200g rahkaa tai turkkilaista jogurttia
2 1/2tl kanelia
2tl kardemummaa
1/2 dl omenasosetta
Valmistus
Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Poista omenista siemenkodat ja leikkaa 2-3 omenaa ohuiksi siivuiksi. Sinun ei tarvitse kuoria kotimaisia omenia. Pilko loput omenat haluamasi kokoiseksi.
Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon, mieluiten siivilän läpi. Lisää varoen myös rasva ja rahka. Sekoita ja lisää omenakuutiot ja omenasose.
Älä sekoita liikaa, mutta niin että taikinasta tulee tasainen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle.
Paista 175 asteessa n 1 tunti. Tarkkaile kuitenkin lopussa, ettet paista liikaa.
Tarjoile ja nauti!