Mustikkainen talkkunajäädyke

Helposti unholaan jäävä kotimainen perinneherkku – talkkuna – saa hyytävän herkullisen käsittelyn, kun se päätyy mustikkaiseen jäädykkeeseen. Kannattaa tehdä kerralla enemmän, sillä tämä herkku säilyy pakkasessa pitkään!

Ainekset (neljälle):
(säilyy pakkasessa kuukausia)
Vähemmän on vaikea tehdä kananmunamäärän vuoksi.

100 g mustikoita
0,5 dl talkkunajauhoja
2 rkl metsämustikka-karhunvadelmahilloa
1 dl mustikkajogurttia
1 kananmuna
0,5 dl hunajaa (tai sokeria)
1 dl vispi- tai kuohukermaa

Tarjoiluun:
tuoreita mintunlehtiä
vispi- tai kuohukermaa

Valmistus
Sekoita mustikat, talkkuna, hillo ja jogurtti keskenään. Siirrä sivuun odottamaan. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahto talkkunaseoksen joukkoon.

Vatkaa sitten kerma kuohkeaksi. Taittele vatkattu kerma talkkunaseokseen varovasti –seoksen tulee pysyä mahdollisimman ilmavana. Kaada seos pakkasenkestäviin astioihin ja pakasta 3-4 h tai yön yli.

Valmistaudu tarjoiluun. Kun jäädyke on täysin jäätynyt, upota astiat hetkeksi kuumaan veteen – näin jäädyke irtoaa astiasta helposti. Kumoa jäädykkeet syville lautasille ja koristele ne kauttaaltaan mintun lehdillä. Tarjoile jäädykkeet kerman kanssa.

    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjä
      Laske toimituskulut