Ohraleipä-sienikeitto

Leivällä suurustettu sienikeitto on yksinkertainen valmistaa mutta todella näyttävä kun tarjoilet sen leipäkuoressa.

Ainekset (kahdelle):
Kokonainen ohraleipä
20 g kuivattuja sieniä
1,5-2 dl vettä sienien liotukseen
2 rkl voita
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
5 dl kasvislientä
2 dl kermaa
tuoretta persiljaa
yrtti- tai metsäsuolaa
mustapippuria myllystä

Valmistus
Liota sieniä noin 15 minuuttia ja valuta ne, ota liotusvesi talteen.

Pilko sienet ja laita kuumaan, kuivaan pannuun hetkeksi kuivumaan.

Lisää voi ja hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Kuullota hetki.

Lisää lämpöä ja anna sipulin ottaa hieman kultaista väriä.

Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen.

Leikkaa leivästä kansi ja koverra sisus. Paahda leipäkuorta hieman uunissa, niin se kestää keiton kosteutta paremmin.

Hienonna leivän sisus ja sekoita keittoon. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.

Mausta tuoreella persiljalla, suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile keitto kuumana leivästä. Rapea kansi on herkullinen lisuke.

Voit myös täyttää ruokailijoille omat leivät jolloin isompikin nälkä taittuu.

    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjä
      Laske toimituskulut