Paahdettu särkikeitto
Kansallisen kalakeittopäivän kunniaksi haluamme kannustaa käyttämään ekologista ja maukasta suomalaista järvikalaa ennakkoluulottomasti. Herkullinen Järki Särki valmistetaan käsityönä
Komppa-Seppälän luomutilalla, joka sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella. Lue tarina Järki Särjestä
– syrjityn särjen tiestä salonkikelpoiseksi elintarvikkeeksi.
Ainekset
(4 annosta)
1 prk Järki Särki luomutomaatti & yrtit
1 kpl keltainen porkkana
1 kpl violetti porkkana
1 kpl keltajuuri
1 kpl valkojuuri
1 kpl palsternakka
2 kpl sipulia
1 kpl chiliä
1 rkl öljyä
1 rkl kala-aromia
1 l vettä
tuoretta tilliä
tuoretta persiljaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Valmistus
Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Pilko kattilaan toinen sipuleista, chili ja noin 1/3 palsternakkaa sieltä paksummasta päästä. Nostele kalapalat sivuun ja huuhtele purkista makoisa liemi kattilaan vedellä. Hienonna liemeen tuoreita yrttejä ja mausta kala-aromilla, suolalla ja pippurilla. Jätä porisemaan hiljalleen ja siirry seuraavaan vaiheeseen.
Kuori ja paloittele porkkanat, loput palsternakasta ja juurekset, pitkänmallisista paloista saat näyttävän annoksen. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Levitä pellille kevyesti öljyttynä ja paahda uunissa noin 20 minuuttia.
Annostele lautaselle paahdettuja juureksia ja kalapaloja. Tarkasta maut ja lisää kauhalla lientä koko komeuden päälle. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja nauti