Pikkelöidyt kirsikkatomaatit
Perusohje tomaattien pikkelöintiin. Pikkelöidyt tomaatit sopivat niin salaatin kuin pasta sekaan. Nostele myös juuston kanssa leivät päälle.
Ainekset :
500g kirsikkatomaatteja
2-3 valkosipulin kynttä
nippu yrttejä
suolaa
sokeria
2dl vettä
2dl viinietikkaa
Valmistus
Pese tomaatit ja pistele niihin reikiä esimerkiksi hammastikulla. Huom! jos tomaatit ovat pehmeitä ja pistelet haarukalla, ne saattavat roiskua.
Laita pistellyt tomaatit lasipurkkiin. Lasipurkki tulee olla steriloitu, eli esimerkiksi pesty sekä kattilassa muutaman minuutin keitetty.
Silppua valkosipulin kynnet sekä yrtit ja laita ne tomaattien joukkoon. Sekoita varovasti.
Yhdistä 2dl viinietikkaa, 2dl vettä, n 1/4dl sokeria ja ripaus suolaa. Kaada seos purkkiin. Laita purkin kansi visusti kiinni. Voit halutessasi hieman ravistella purkkia.
Laita purkki jääkaappiin vähintään tunniksi, mielellään päiväksi. Avaamattomana säilyy noin kuukauden.
Nostele pikkelöityjä tomaatteja pastan tai salaatin sekaan tai vaikka leivän päälle!