Pork belly – rapeaa possunkylkeä

Annoksesta rakentuu näyttävät alkupalat. Lisäämällä esimerkiksi uunissa paahdettuja perunaveneitä tai muusia annoksesta riittää pääruoaksi isompaankin nälkään.

Pintamausteseos: esim. puolukkakoivusokeria, mustapippuria, savupaprikaa, cayennepippuria, chiliä, rosmariinia, makusuolaa, jossa mukana myös sipuli ja valkosipuli, ja hienonna huhmareessa. Tai käytä valmiita mausteseoksia, jotka kaipaavat lisäksi vain suolaa jos sitäkään.

Palsternakka-nokkospyree
reilun kokoinen palsternakka
nokkosrouhetta
nokare voita
(suolaa)

Maanläheinen nokkonen tasapainottaa mukavasti rasvaista ja suolaista possua.
Kuori ja pilko palsternakka kattilaan ja keitä niukassa vedessä pehmeäksi. Ota enin keitinvesi talteen niin voit säädellä pyreen paksuutta. Lisää nokkosrouhetta noin 1–3 rkl oman maun mukaan sekä kunnon nokare voita ja survo sauvasekoittimella sileäksi. Säätele paksuutta lisäämällä keitinvettä. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Huomaa että kylkipaloissa on reilusti suolaa.

Kevyesti karamellisoidut retiisit
Kotimaisen retiisin sesonki on aivan alkukesästä!
Huuhtele retiisit ja halkaise naatteineen päivineen.
Dippaa leikkuupinta sokerissa tai hunajassa ja paista nopeasti pannulla kuumassa voissa.
Kokoa annos palsternakka-nokkospyreestä, kylkipaloista, karamellisoiduista retiiseistä sekä huikean oransseista bataattituoresipseistä (tee pääruoka-annos lisäämällä esim. veneperunoita) ja nauti estoitta verisuonet tukkoon.

Kevennetään sitten taas huomenna.

Ainekset :
suosikkiöljyäsi ruoanlaittoon
noin yhden valkosipulin kynnet
tuoreita tai kuivattuja juureksia
1 rkl liha-aromiliemijauhetta
vettä
karkeaa merisuolaa

Annokseen sopii lisäksi perunat.

Valmistus
Ota liha huoneenlämpöön ennen valmistusta. Esilämmitä uuni 175-asteiseksi. Leikkaa terävällä veitsellä nahkaan ristikkäisviillot, varo leikkaamasta lihaan asti. Hiero mausteseos lihan pintaan ja asettele kylkipala nahkapuoli alaspäin reilusti öljyttyyn korkeareunaiseen uunivuokaan hienonnettujen valkosipulinkynsien ja pilkottujen tai kuivattujen juuresten päälle. Lisää liha-aromi n. puoleen litraan kiehautettua vettä ja lisää lientä niin, että liha peittyy reilusti puoleenväliin. Jatka vedellä tarvittaessa. Laita löyhä tuplafolio vuoan kanneksi ja kypsennä lihoja noin puolitoista tuntia. Poista folio ja jatka kypsentämistä vielä puoli tuntia.

Nosta lihat puhtaaseen uunivuokaan, nyt nahkapuoli ylöspäin. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Käytä grillitehoa, jos sellainen on käytettävissä. Sudi nahkaan öljyä ja taputtele reilulla kädellä merisuolaa kiinni pintaan. Paahda lihoja noin 15 minuuttia, tai kunnes nahka on kauniin ruskea ja rapea. Suola todellakin alkaa paukkua uunissa, mutta siitä ei pidä hämmentyä. Ole varovainen avatessasi uunin luukkua.

Leikkaa liha viipaleiksi terävällä veitsellä nahkapuoli leikkuulautaa vasten. Siivilöi liemi ja suurusta kastikkeeksi tai säästä myöhempää käyttöä varten. Jäähtyneenä saat ylimääräisen rasvankin helposti kuorittua pinnalta.

    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjä
      Laske toimituskulut