Tuoretomaatti-pinaattipasta

Pastan valmistaminen kotona on yllättävän vaivatonta ja vaikka pastamestaruuteen on takuulla pitkä matka itse kullakin, onnistuu siinä aloittelijakin varmasti. Pasta on myös erinomainen esimerkki siitä, että ruoassa tärkeintä ovat ensiluokkaiset raaka-aineet. Tämä ruokalaji on parhaimmillaan silloin, kun auringonkypsyttämät tomaatit ovat sesongissa. 

Ainekset (neljälle):
n. 100g tuoretta pinaattia
n. 1 dl 00-jauhoja
n. 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 kananmuna
ripaus suolaa

n. 1 kg tomaatteja
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
lisäksi turkkilaista jogurttia,
mozzarellaa tai leipäjuustoa.

Pastan valmistus
Valitse monitoimikoneeseen leikkuriterä. Lisää kulhoon pienilehtinen pinaatti huuhdeltuna tai paksulehtinen pinaatti ryöpättynä. Lisää vielä jauhot ja ripaus suolaa.
Aja tasaiseksi.

Lisää kananmuna ja jatka koneella, kunnes taikinapallo irtoaa kulhosta.

Jatka vaivaamista työpöydällä käsin ainakin viidestä kymmeneen minuuttia kunnes taikina palautuu muotoonsa kun painat sormen keskelle. Vaivatessa voit vielä lisätä jauhoja, jos taikina tuntuu tahmealta.

Kiedo taikinapallo kelmuun ja anna levätä sen aikaa työpöydällä kun valmistelet kastikkeen. Jos aiot valmistaa pastan myöhemmin, voit laittaa sen jääkaappiin lepäämään. Tuorepasta on parhaimmillaan samana päivänä, mutta voit myös pakastaa sen myöhempää käyttöä varten.

Ota taikinapallosta neljännes kerrallaan työstettäväksi. Kauli käsin tai mankeloi pastakoneella ohuehkoksi levyksi, jätä kuitenkin rakennetta tähän pastaan. Jauhota levyt reilulla kädellä, ylimääräinen jauho jää viimeistään keitinveteen. Taittele muutaman kerran ja leikkaa vapaalla kädellä leveäksi nauhaksi, eli pappardelleksi.

Kastikkeen valmistus
Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi. Ota iso korkealaitainen pannu tai kasari kastikkeen valmistukseen.

Pilko tomaatit kuumaan pannuun, jossa on jo pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Hienonna valkosipuli ja revi basilika.

Lisää voimakkaasti kiehuvaan vesikattilaan suolaa ja enimmistä jauhoista ravisteltu pasta. Keitä iloisesti kiehuvassa vedessä ilman kantta 2-5 minuuttia, pastan paksuudesta riippuen. Älä keitä kypsäksi asti, pasta kypsyy vielä kastikkeen kanssa pannulla.

Valuta pastasta enimmät keitinvedet ja lisää pasta tomaattien joukkoon heti. Mukana saa mennä myös keitinvettä.

Sekoita kastike pastaan ja rouhi sekaan mustapippuria myllystä. Anna porista hetki sakeaksi.

Lisää hienonnettu valkosipuli ja basilika. (Halutessasi voit myös lisätä valkosipulin jo samalla, kun lisäät tomaatit pannulle. Tällöin valkosipuli ehtii kypsyä ja maku pehmenee.)

Tarkista maut ja annostele isoihin pastalautasiin. Lisää annoksiin revittyjä juustopaloja tai turkkilaista jogurttia. Valuta annosten päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria myllystä.

Nauti heti, pasta ei odota.

    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjä
      Laske toimituskulut