Viulunsoittajan lammasta

KAHVILLA VALELTU LAMPAANVIULU

Pistele lihan pintaan reikiä ja täytä ne kuivatulla mauste- ja yrttisekoituksella (jossa voi olla esim. basilikaa, salviaa, timjamia, minttua, rosmariinia, suolaa, mustapippuria ja öljyä) sekä valkosipulinkynsillä ja halutessasi tuoreilla rosmariinitupsuilla.

Hiero yrttiseosta kauttaaltaan myös lihan pintaan. Jätä liha vuokaan maustumaan pariksi tunniksi.

Keitä espressoa tai todella vahvaa kahvia valmiiksi, keitä samalla kupillinen itsellesi.

Paista huoneenlämpöistä viulua 225°C ensin 10 minuuttia ja valele sitten noin desillä vahvaa kahvia, johon on sekoitettu 1 rkl hunajaa ja pieni loraus kermaa.

Paista 150°C kunnes lihan sisälämpötila on 65–75°C. Aikaa kuluu noin 1–1,5 tuntia viulun koosta riippuen. Parhaan lopputuloksen takaa lihalämpömittari. Valele lihaa useita kertoja paistamisen aikana vuoan pohjalle kertyvällä liemellä. 

Kääri sopivan kypsä liha folioon siksi aikaa lepäämään, kun valmistat perunat ja viimeistelet paistoliemestä makoisan kastikkeen.

    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjä
      Laske toimituskulut