Tuottajaesittely Vihreä Härkä
Olen Juha-Pekka Aikola, Vihreän Härän perustaja.
5-vuotiaana, kun nostelin ensimmäistä lanttusatoani, alkoi homma olla taputeltu; eiköhän tästä maanviljelijäksi ruveta!
Siitä on nyt 45 vuotta, ja tässä kohtaa ollaan tehty vihannesviljelyä 2008 asti ja siirrytty siitä 2014 härkäpavun viljelyyn ja erityisesti sen jatkojalostamiseen.
Olen aina ollut kiinnostunut eettisesti ja moraalisesti oikeasta toiminnasta ja luonnon tilan parantamisesta; uudistajaluonne, joku sanoisi. Se latu ei aina ole helppo, mutta jossain runossa on todettu, että ”vapaa on vain umpihanki”, sillä on menty. Vapaa-aikana harrastan musiikkia eri muodoissa ja kesäisin moottoripyöräilyä, kun aurinko paistaa.
Tila sijaitsee Varsinais-Suomessa, Kalannissa ja pellot ovat luomu siirtymävaiheessa 2. Ensi vuonna ihan oikeeta luomua siis! Härkäpapuja tulee lähiseudun muilta viljelijöiltä ja olemme tehneet usean kanssa sellaiset kaupat, että pavun jälkeen viljellään 2 vuotta moniluotoisuus/hiilensidontakasveja. Näin saamme peltomaan kuntoa parannettua, puhutaan nk. ennallistavasta viljelystä, hienommin regeneratiivisesta.
Tuotteistamme Hippu hiutale on suositeltava, se kun on todella helppokäyttöinen; siitä vaan puuron päälle tai smoothien joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan.
Ruoka on nautintoa ja energiaa, sillä pidetään ”kone” käynnissä ja sen kanssa juhlitaan, se on kaikessa mukana. Me olemme tuoneet uusia vaihtoehtoja perinteisten ruokien rinnalle ja joukkoon; nauttikaa niistä!
Tervetuloa tutustumaan Vihreän Härän tuotteisiin!