Tuottajaesittely Untamonloukon savujuustua
Moikka, Olen Jaakko Järviö Laihian Jokisalon Untamonloukolta.
Untamonloukon savujuustua valmistaa erilaisia savustettuja juustoja suurella sydämellä.
Mistä tuotteet tulevat: Juustot tulee meille Suomalaisilta meijereiltä ja täälä Untamonloukolla ne savustetaan ja pakataan omin pikku kätösin.
Mikä on työssäsi innostavinta ja parasta? Yrittäjänä työssä parasta on vapaus päättää mitä, koska ja miten tekee.
Jaakkoa voisikin kutsua savustamisen ammattilaiseksi. Mikä on Savustuksessa tärkeää?
Savustamisessa tärkeää on tietää eri puulajeista, minkälainen lopputulos milläkin tulee ja mikä sopii millekkin juustolle. Savustuksen lopputulos riippuu myös paljon säästä ulkona. On tärkeää seurata lämpötilaa ja kosteutta, ja säätää savustusaikoja sen mukaan.
Mikä on lempireseptisi? Lempireseptini savujuustolle on kotona tehty hampurilainen. Hyvä burgeri ei tarvitse kuin sämpylät, salaatin, smash pihvit, hyvän paholaisen hillon, majoneesin, ja savustetun sinihomejuusto. Jos taas ei piittaa sinihomeesta niin gouda savujuusto 4mm siivuna kuuman pihvin päällä on oikein hyvä.
Tätä et tiennyt minusta? Tiesitkö että saabin punainen sytyskasetti ei käy mustan tilalle, mutta musta kasetti käy punaisen tilalle.
Heilasta löytyy Untamonloukon Herkku-, kerma-, gouda-, sinihome- ja sulate savujuustot.
Nähdään Heilassa! Terveisin Jaakko
Tervetuloa tutustumaan!